Skip to content

Categories:

bet aš tikrai esu Šėtonas

Ryt mano turkeliai turės į ką mėtyti akmenis.  Turėjau pasijusti bjauria ir pikta, nesuprantančia kūrybiškumo ir pasipūtusia kale, bet, ala ala, nepasijaučiu niekaip. Prisipažinsiu esu baigusi dailės gimnaziją ir tuo didžiuojuosi bei neslepiu. Kartais pakomentuoju kitų, besigiriančių "menininkų" darbus. Pati, beje, savęs menininke nelaikiau ir nelaikysiu, kamon, juk tik gimnaziją pabaigiau, ne aukštąją. Kuri, beje, pripažinkime, Lietuvėlėje yra apgailėtino lygio.  Taigi, pakomentuoju laiks nuo laiko.
Šiandien kaip tik atėjo pas mane grupiokė ir sako: "pakomentuok, ką manai apie šitą mano darbą". Geraiiii. O darbelis, o ala ala. Negaliu teigti, kad negražus, gal kam ir patiktų. Tiesa, ir man ten buvo kelios gražios vietelės.  Bet. Ji vis sako, kad nenori ir negali dirbti pagal taisykles. O ten juk akvarelė, kuri turi tiek taisyklių technikai, tikrai ne kompozicijai ir idėjai. Dėl kompozicijos niekad nesiryžčiau kalbėt, pati nemoku jos. O va apie techniką šį tą galiu pasakyt. Tai va, ten tos technikos buvo tik pora atsitiktinių gražių suliejimų. Nei skaidrumo, nei spalvų maišymo. O baisiausia – ant viršaus guašo kontūrai. Ne šiaip kontūrai, o reljefiniai, iškilę ohoho. Ir dar tik atėjusi ji man skundžiasi, kad niekaip neišdžiūvo ta akvarelė, tai ji dar šlapią rėmino. Na žinoma, kur tau tokie sluoksniai išdžius. Negana to, guašas dar ir ant stiklo išsitrėškęs. Dar apie techniką – ant paprasto spausdinimo lapo. Su nustebimu, kad jis susiraukšlėjo… Ir visą laiką gynėsi, kad ji negali dirbti pagal taisykles, nes tai ne jai… Apie rėminimą su pasportu net nebuvo kalbos.

O labiausiai mane prikalė, kai ji sako: "O kaip manai, už kiek tokį galėčiau parduot". Anksčiau aš dar bandžiau išlikt korektiška, bet dabar jau nebesugebėjau. Atsakiau, kad man niekaip niekaip sąžinė neleistų to daryt. Ji apsimetė, kad suprato, apie ką aš čia, ir išėjo. Gal dabar tyliai verkia kur kamputy.

Atsiprašau, bet taip negalima. Tam, kad galėtum dirbti taip kaip nori, pirmiausia reikia išmokti taisykles. Ar tai matematika, ar tai kalba, ar akvarelė. Ir jei nori parduoti kažką, tai parduok kokybišką daiktą. Kad po to nebūtų gėda pačiam.

Mau.

Posted in Neklasifikuota.

Tagged with , , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos